תפקיד הציריה ברכב

לא מעט אנשים מכירים את המרכיבים הבסיסיים שיש ברכב שלהם כמו ההגה, המנוע, המצבר, תיבת ההילוכים, וכיו"ב. אולם, כמה מכם שמעו בעבר על הציריה? מדובר על מערכת קטנה מאד מבחינת ההיקף שלה – היא מורכבת בסך הכל משני מוטות באורך בינוני, אשר מחוברים עם מפרק (פעמון ציריה) שיכול להניע אותם 360 מעלות בעת פניית גלגל הרכב ימינה ושמאלה.
למרות שיש להם מבנה בסיסי כל כך, חשוב מאד להבין כי ללא ציריה, הרכב לא יוכל לנהוג בצורה תקינה! ההשפעה של הציריה על הנהיגה כולה היא פשוט עצומה, ואם היא מתקלקלת – הנהיגה ברכב תהפוך למסוכנת ובלתי אפשרית!

מידע נוסף
  • המקשרת בין הרכב לגלגלים – כשאנו שולטים על הגיר הידני או על תיבת הילוכים האוטומטית ברכב שלנו, אנחנו בעצם מעבירים את אנרגית הסיבוב מהגיר (תיבת ההילוכים) אל גלגלי הרכב. איך הגלגלים מקבלים את אנרגיית הסיבוב הזו? באמצעות ציריה.אותן מוטות עם מפרק, בעצם מתחברים בין הגיר או התיבה – לבין הגלגלים, והם אלו שמשפיעים בפועל על התנועה של הגלגלים.היכולת של פעמון הציריה לפנות לכל כיוון, מאפשרת לגלגל הרכב לצודד ימינה ושמאלה. מכאן קל כמובן להבין, כיצד ציריה תקינה משפיעה על איכות הנהיגה שלנו, בשליטה על המהירות, על מעבר בין הילוכים, ועוד.
  • למה היא נמצאת יותר ויותר? – אם לא שמעתם על ציריה זה בגלל שמדובר על מרכיב חדש יחסית ברכבים.מדוע זה כך? בעבר, רכבים פרטיים היו מונעים בעיקר ע"י הנעה אחורית. כלומר – השליטה המרכזית הייתה באמצעות הגלגלים האחוריים, ואז היו משתמשים באפקט של גל הגף כדי לקשר אותם לתיבה או לגיר. עם זאת, עם השנים עברה ההנעה אל הגלגלים הקדמיים, וזאת באמצעות ציריה ששולטת עליהם .הסיבה לכך היא שהציריה מאפשרת שליטה רבה יותר מדויקת ובטוחה בגלגלי הרכב, ולכן ההנעה הקדמית היא זו שמקובלת כיום ברוב הרכבים בעולם